Nieuws van de speeltuincommissie

Nieuws van de speeltuincommissie

Bericht geplaatst op: 20 juni 2023

De speeltuincommissie heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Hierbij een update over de speeltuinen op de Ritske Boelemastrjitte en Sierksmastrjitte. 

Ritske Boelemastrjitte

De speeltuincommissie is ontzettend blij met de resultaten op de Ritske Boelemastrjitte. Op 9 juni jl. zijn eindelijk de speeltoestellen geplaatst. Ook aan de ouders is gedacht. Terwijl de kinderen heerlijk spelen kunnen de ouders aanschuiven op de aanwezige picknicktafel. We hebben gezien dat er al volop wordt gespeeld. Heel fijn! De speeltuin is een mooie toevoeging in deze wijk.

De gemeente zal nog een aantal zaken oppakken. Zo zal de gemeente de komende weken het tijdelijke hekwerk inspecteren en waar nodig aanpassen zodat gevaarlijke situaties worden verholpen. In het najaar wordt het hekwerk vervangen en extra groen toevoegd. De speeltuin is dan helemaal klaar.

Sierksmastrjitte

In de wijk Steenslan I kan er (helaas) nog niet in de speeltuin worden gespeeld. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de definitieve bestrating en het plaatsen van groen. Hiermee is de wijk zo goed als af. De speeltuin zal in het hart van de wijk komen. De plannen voor de speeltuin zijn met omwonenden tot stand gekomen. Een mooi resultaat! Zodra er een goede grasmat in de speeltuin ligt worden ook hier de speeltoestellen geplaatst. Terug naar het overzicht
© 2018 - 2023 Plaatselijk Belang Stiens - Website door Mediattic