De “Karavaan van de Vriendschap” brengt een zonnetje in Stiens

De “Karavaan van de Vriendschap” brengt een zonnetje in Stiens

Bericht geplaatst op: 5 oktober 2020

Vrijdag 2 oktober was het Nationale Ouderendag, en in deze tijd van verregaande beperkingen voor veel ouderen, bezocht de Karavaan van de Vriendschap Stiens.

De Karavaan van de Vriendschap is onderdeel van het project “Over de Drempel” van de gemeente Leeuwarden waarbij cultuurmakers en initiatieven uit de gemeenschap zich samen inzetten rond het thema “Eenzaamheid”. Als gevolg van de Coronamaatregelen hebben veel ouderen het dit jaar extra zwaar.

Initiatiefnemer van De Karavaan, Simon Vuyck (Podium Harlingen) reed samen met vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Stiens langs een aantal adressen in ons mooie dorp. Voorzien van bossen witte rozen, gesponsord door Poiesz Supermarkten Stiens, trok De Karavaan Stiens in, met een bakfiets, een troubadour, en zingend en dansend contacten makend met ouderen, die allemaal een roos uitgereikt kregen. De tocht eindigde aan het einde van de middag in feestelijke sfeer op het plein bij het voormalige gemeentehuis.

Muziek, dans, contacten maken: het werkt! Veel, heel veel ouderen lieten zich verleiden om te komen luisteren en een praatje te maken. De Karavaan van de Vriendschap heeft deze dag veel ouderen een blij moment bezorgd!Terug naar het overzicht
© 2018 - 2021 Plaatselijk Belang Stiens - Website door Mediattic